TKDK-IPARD Hibeleri

13.Çağrı Döneminde Aydın Tkdk Bilgilendirme

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Aydın İl Koordinatörlüğü 13. Çağrı döneminde Türkiye ile AB tarafından yürütülen IPARD (IPA Rural Development) projesi kapsamında yapılacak desteklemelerle ilgili olarak Didim’de bir toplantı düzenlendi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Aydın İl Koordinatörlüğü 13. Çağrı döneminde yapılacak desteklemeler ve hibe oranlarıyla ilgili Didim’de bir toplantı düzenlendi. Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü İsmail Efe, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş,TÜRSAB BYK Genel sekreteri Hikmet Atilla ile çok sayıda işadamı, turizmci ve tarım sektörü temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam İskender Yönden katılım sağlayanlara teşekkür ederken Didim’de bu tür desteklemelerden faydalanılması için İlçe Tarım Müdürlüğünün aktif şekilde çalışacağını söyledi. Yönden desteklemelerle ilgili açıklamaların ardından detaylı bilgi almak isteyen başvuruda bulunmak isteyenlere İlçe Tarım Müdürlüğünce teknik anlamda her türlü yardımın yapılacağını söyledi.
Konuşmanın ardından TKDK Aydın İl Koordinatörlüğünden görevli Proje Başvuru birim amiri Derya Daysal ile Kıdemli Başvuru kabul uzmanı Abdullah Gülsever tarafından slayt eşliğinde bilgiler verildi. TKDK uzmanları tarafından desteklemeler ve yatırımlarla ilgili yapılan açıklamalarda “ 42 ilde 13. Çağrı döneminin ilana çıktığı belirtilirken çağrı döneminde nüfusu 20 bin altında olan yerlerde kırsal desteklemelerin yapıldığı belirtildi. İlçemiz Didim ölçeğinde ise Akbük, Akyeniköy, Akköy Yalıköy, Denizköy, Balat ve Batıköy’de içerisinde yapılacak Süt ve Et üreten işletmeler, Süt ve Et ürünleri işleme ve pazarlama, Su ürünleri işleme ve pazarlama, Çiftlik faaliyetleri, Yerel ürünler,( incir, zeytin, kestane, balkabağı, susam, çilek, prina gibi ürünler) Kırsal Turizm ve Kültür Balıkçılığı gibi konulardaki uygun projelere hibe desteğinde bulunulacağı açıklanırken Hibe miktarının 5 bin Euro ile 3 milyon Euro kadar olan projelerde yüzde 50 den yüzde 65’e kadar değişiklik arz edeceği bildirildi. Ayrıca Kırsal Turizm faaliyetleri kapsamında en fazla 25 oda kapasiteli otel, motel, pansiyon, yatak ve kahvaltı, konaklama ve restoran hizmetlerinin gelişmesini desteklenmesini, yeme içme tesisleri, unlu mamul gibi tesislerin kurulması, açık yüzme havuzu vb. turizm denilince akla gelen her türlü konsept destekleneceği belirtilirken başvuru koşul ve şartları konusunda açıklamalarda bulundu. Proje kabullerinin ise Ocak-Şubat ayı içerisinde alınmaya başlanacağı da belirtildi. Konuyla ilgili detaylı bilgilendirmenin ise TKDK’nın internet sitesinden de bilgi alınabileceği belirtildi.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.