TKDK-IPARD Hibeleri

TKDK Proje Kabul Süresini Uzattı

hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD-II 8. çağrı kapsamında, işleme ve pazarlama sektörlerindeki 320 milyon liralık hibe paketi için proje kabul süresinin 13 Şubat’a kadar uzatıldığını duyurdu.  Başvurusu uzatılan hibe  42 İlde makine ve ekpiman alımı ile yenilenebilir enerji ekipmanları desteklenecek.

tkdk-hibe

IPARD II Programına ait 8. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında “103- Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbir için son başvuru kabul tarh 13 Şubat 2020 Perşembe günü saat 18.00’e kadar uzatılmıştır. Online Başvuru Sistem ise 10 Şubat 2020 Pazartesi günü saat 21.00’de kapatılacaktır. Online başvuru sistemindeki tüm işlemlerin (başvuru giriş, evrak yükleme, tamamlama, yazdırma vb.) belirtilen tarih ve saate kadar tamamlanması gerekmektedir.)

 

8.başvuru çağrısında,

  • Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması,
  • Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması,
  • Kanatlı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması,
  • Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
  • Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması başlıklarındaki

yatırım konularına yüzde 40-50 arasında hibe desteği verilecek. Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektörüne, süt toplama merkezlerine et parçalama ve işleme tesisleri ile kesimhanelere, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması tesisleri le meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve depolanması yatırımlarına destek sağlanacak. Sektöre göre değişmekle birlikte yatırımların; 8 milyon lira la 20 milyon liralık kısmına kadar destek sağlanacak. Hibe oranları ise, gerçek ve tüzel kişilerde yüzde 40, kooperatifler ve üretici örgütler için yüzde 50 olacak. Mevcut makine ve ekipmanlara ilaveten, üreticilerden gelen talepler doğrultusunda IPARD’a yeni makine ve ekipmanları dahil edildi.

Süt ürünlerinin, işlenmiş et ürünlerinin, meyve-sebze ve su ürünlerinin soğuk zincirde taşınacağı frigorifik araçları, süt işleme tesisleri için süt tankerlerin, süt toplama merkezlerinde, soğutma tanklı süt toplama araçlarını, meyve-sebze ürünlerinde, şoklama ve ürün dondurma sistemleri de destek kapsamına alındı. Ayrıca bazı sektörlerin kapsamını genişletildi. Tüm meyve ve sebze ürünler, kurutma yatırımlarına dahil edildi. Süt işleme tesisleri ve süt toplama merkez yatırımlarında günlük en fazla 70 ton süt işleme ve toplama sınırı da kaldırıldı.